De inmiddels traditionele sponsorwandeling vindt dit jaar op 16 juli 2017 plaats. De gehele opbrengst komt natuurlijk ook dit keer weer ten goede aan het Tania Leon Studiefonds. Onze wandeling zal weer een of enkele studentes de kans bieden te studeren. Een kans die zij zonder onze steun en die van onze partnerorganisatie REAP niet zouden krijgen. We wandelen dit jaar in het gebied rond de Kromme Rijn. We starten in Bunnik en eindigen in Utrecht (CS).

datum: zondag 16 juli 2017
start wandeling: 11.02 uur op station Bunnik
eindpunt wandeling: 16.30 uur station Den Haag CS
afstand: ongeveer 15 km

Tussen Bunnik en Utrecht ligt de Kromme Rijn. Het is een idyllische route met fraaie landgoederen en landhuizen langs kronkelende rivieroevers. De fruitbomen zullen in juli zeker zijn uitgebloeid, maar het zal er ongetwijfeld uitbundig groen zijn. We hebben de koffiepauze reeds op één uur lopen ingepland omdat er bij aankomst op station Bunnik niets te krijgen is. We zijn dan aanbeland op het terras van de mooi gelegen Stay Okay. We vervolgen de route over het landgoed Rhijnauwen en komen dan na een 3 kwartier weer uit bij de Kromme Rijn in Oud Amelisweerd. Daar kunnen we onze boterham opeten. Voor wie 15 km wat ver vindt hebben wij een alternatief. De route kan ingekort worden door vanaf de Stay Okay langs de Kromme Rijn te blijven lopen tot aan Oud Amelisweerd. U kunt daar wachten op de andere wandelaars, al dan niet op het terras van De Veldkeuken. Op die manier heeft u een langere pauze en kunt u desgewenst ook nog een bezoek brengen aan het museum oud Amelisweerd. De route gaat daarna verder langs de rivier en komt uit in Utrecht bij het Louis Hartlooper Complex; vlakbij station Vaartse Rijn. Naar Utrecht CS is het dan nog 20 minuten lopen. Natuurlijk kan de dag in Utrecht afgesloten worden met een hapje of een drankje. Mogelijkheden genoeg in de stad!

Bereikbaarheid

Met de trein:
vertrek Amsterdam Centraal: 10.10 uur spoor 5; Utrecht overstappen richting Rhenen
vertrek Utrecht Centraal: 10.55 uur sprinter richting Rhenen spoor 15
vertrek Rotterdam Centraal: 10.05 uur spoor 14; Utrecht overstappen richting Rhenen

Deelname

Iedereen mag meedoen. Wandel mee en vraag uw vrienden, familie, collega’s en bekenden of zij uw wandeling willen sponsoren. Wij rekenen op een minimale bijdrage van € 15,00 per wandelaar. Natuurlijk is het fijn als het meer is! Zet u in voor het goede doel! Zo combineert u een fijne wandeling door fraaie natuur met een mooie opbrengst voor het Studiefonds.

Meenemen

Goede wandelschoenen zijn aan te bevelen. We lopen over verharde én onverharde paden. Na ongeveer 1 uur zijn we op landgoed Rhijnauwen waar wij u een kop koffie aanbieden bij de Stay Okay. Neemt u zelf wat te eten en te drinken mee voor onderweg. We strijken in de buurt van Oud Amelisweerd neer voor een lunchpauze.

Aanmelden

Wij willen van tevoren graag weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten op station Bunnik. Meldt u daarom aan bij tanialeonstudiefonds@gmail.com met vermelding van het aantal wandelaars. Aanmelden kan nog tot 1 juli. 

Sponsorwandeling 16 juli 2017
Getagd op: